Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muffiny z oliwkami, rozmarynem i parmezanem

Autor
A A A
  • Muffiny z oliwkami, rozmarynem i parmezanem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Muffiny z oliwkami, rozmarynem i parmezanem - składniki:
Muffiny z oliwkami, rozmarynem i parmezanem - sposób przygotowania: (12 sztuk) Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli, posiekane oliwki, drobno starty parmezan i posiekane igiełki rozmarynu. Wymieszaj i uformuj w kopczyku dołek. W drugiej misce wymieszaj jajka z mlekiem. Przelej do miski z mąką i jednocześnie dolej roztopione masło. Szybko wymieszaj, ale tak, żeby tylko połączyć składniki - grudki mają zostać. Formę na 12 muffinek posmaruj masłem lub wyłóż kolorowymi papierowymi kokilkami. Łyżką nakładaj ciasto do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz około 20 minut.

Informacje o Muffiny z oliwkami, rozmarynem i parmezanem

  • Szybkie menu na sylwestrową domówkę - kilka prostych przepisów

    Szybkie menu na sylwestrową domówkę - kilka prostych przepisów

    , papryką czy pieczarkami. To świetna, sycąca i szybka przekąska. Pamiętaj tylko, by zbyt dokładnie nie mieszać ciasta na nie, inaczej babeczki wyjdą zbite  twarde. Muffiny z oliwkami, rozmarynem i parmezanem (na 12 sztuk) 375 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 175 g

  • 9 sposobów na oliwki

    9 sposobów na oliwki

    słodkimi wypiekami? Oprócz przysmaków z ciasta francuskiego możesz przygotować także babeczki na słono, np. z dodatkiem oliwek i parmezanu. Więcej przepisów na wytrawne muffiny znajdziesz również w naszej bazie. Muffiny z oliwkami, rozmarynem i parmezanem 375 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do