Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Truskawki z amaretto w czekoladzie

Autor
A A A
  • Truskawki z amaretto w czekoladzie

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Truskawki z amaretto w czekoladzie - składniki:
Truskawki z amaretto w czekoladzie - sposób przygotowania: Truskawki umyj, osusz, wyjmij szypułki, włóż do woreczka z amaretto, zawiń i zostaw na noc w lodówce. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj mleko. Truskawki zanurz w czekoladzie. Upraż migdały na suchej patelni. Śmietanę ubijaj powoli, dodając sok z limonki. Na talerzu rozłóż piankę z limonki, wokół ułóż truskawki, całość posyp migdałami, udekoruj świeżymi listkami mięty.