Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierożki won ton

Autor
A A A
  • Pierożki won ton

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Pierożki won ton - składniki:
Pierożki won ton - sposób przygotowania: Mięso zmiel w maszynce, a następnie wymieszaj do konsystencji farszu z żółtkiem, solą, pieprzem i posiekanymi liśćmi kolendry. Ciasto na pierożki podziel na kwadraty o boku ok. 5 cm, pośrodku ułóż łyżkę farszu, brzegi posmaruj białkiem i sklej pierożki, zawijając wszystkie rogi do środka. Smaż na rozgrzanym głębokim tłuszczu, aż będą złociste i chrupiące. Wyjmij i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym. Przygotuj sos do pierożków, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki. Usmażone pierożki podawaj z sosem.

Informacje o Pierożki won ton

  • Orientalne, pikantne, chrupiące - pierożki z różnych stron świata

    Orientalne, pikantne, chrupiące - pierożki z różnych stron świata

    chińskiej. Zazwyczaj przygotowuje się je w wersji gotowanej, z farszem z wieprzowiny lub krewetek (albo jednego i drugiego) i serwuje jako dodatek do zupy. Pierożki won ton 1 opakowanie ciasta won ton 200 g mielonego mięsa z kurczaka 4 żółtka 1 białko 1cm korzenia imbiru jasny sos sojowy sos rybny

  • Czy już jadłeś (W Singapurze)?

    Czy już jadłeś (W Singapurze)?

    we wrzącej wodzie około 5 minut (al dente). Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Zanurzamy go z powrotem na kilka sekund w gorącej wodzie, odsączamy i dodajemy do miski z sosem. Dokładnie mieszamy i układamy w miseczkach. Na wierzchu układamy plastry mięsa, chilli, liście kapusty i pierożki won ton. Do