Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Deser semifreddo z sosem malinowym

Autor
A A A
  • Deser semifreddo z sosem malinowym

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Deser semifreddo z sosem malinowym - składniki:
Deser semifreddo z sosem malinowym - sposób przygotowania: Maliny wymieszaj z cukrem i odstaw, aby puściły sok, następnie zmiksuj je i przetrzyj przez sitko. Przecier zagotuj, dodaj mąkę wymieszaną z 2-3 łyżkami wody i sok z cytryny i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj minutę na małym ogniu. Przykryj i ostudź. Formę keksową wyłóż przezroczystą folią (powinna wystawać ok. 5 cm poza brzegi formy) i wstaw do zamrażalnika. Utrzyj żółtka z cukrami, dodaj skórkę z cytryny i ucieraj, aż powstanie gładka masa. Dodaj ser, wymieszaj i delikatnie połącz masę z ubitymi białkami. Połowę masy przełóż do oziębionej formy keksowej, posyp czekoladą i przykryj pozostałą masą. Wyrównaj powierzchnię, przykryj wystającymi brzegami folii. Wstaw na noc do zamrażalnika. Gotowe semifreddo wyjmij z lodówki na ok. 20 minut przed podaniem. Deser pokrój w plastry, podawaj skropiony sosem malinowym i udekorowany malinami.

Informacje o Deser semifreddo z sosem malinowym

  • Obiad z włoskim deserem

    Obiad z włoskim deserem

    . Osączony makaron wymieszaj z sosem tuńczykowym i posiekaną natką. Przed podaniem posyp grubo mielonym pieprzem. Delikatny ser, dobrej jakość czekolada i świeże maliny - wypróbuj przepis na włoski deser. Deser semifreddo z sosem malinowym 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego