Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zapiekanka cassulet z nerek dzika

Autor
A A A
  • Zapiekanka cassulet z nerek dzika

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Zapiekanka cassulet z nerek dzika - składniki:
Zapiekanka cassulet z nerek dzika - sposób przygotowania: Nerkę z dzika namocz w maślance przez 24 godziny. Po tym czasie przełóż do garnka z bulionem drobiowym i duś przez 1,5 godziny. Kiedy wystygnie, pokrój w kostkę o wielkości 0,5 cm. Podgrzej wino, aż zacznie wrzeć, i zalej nim rodzynki. Marchewkę, korzeń pietruszki i seler naciowy obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na maśle. Następnie dodaj borowiki oraz kurki, duś ok. 3 minut. Po tym czasie dolej śmietankę, dopraw solą, pieprzem. Całość wymieszaj z pokrojoną nerką, odsączonymi rodzynkami i przełóż do miseczki. Szczelnie przykryj ciastem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz, aż ciasto się zarumieni. Podawaj na ciepło. Rada: kruche ciasto możesz zastąpić ciastem francuskim.