Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gofry z cukinią

Autor
A A A
  • Gofry z cukinią

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Gofry z cukinią - składniki:
Gofry z cukinią - sposób przygotowania: Rozpuść masło w rondelku. Cukinię zetrzyj na drobnej tarce i dobrze odciśnij z soku. Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. W drugiej misce mikserem wymieszaj mąkę z żółtkami i masłem, dodaj cukinię i dokładnie wymieszaj. Porcjami dodawaj białko, delikatnie mieszając szpatułką. Rozgrzej gofrownicę zgodnie z instrukcja na opakowaniu i nakładaj porcje ciasta. Piecz około 4 minuty, aż gofry będą złociste. Wystudź na kuchennej kratce. Rada: te gofry są doskonałe z ziołowym sosem zrobionym z dwóch części jogurtu naturalnego i jednej część majonezu, drobniutko posiekanego czosnku, ulubionych ziół, soli i pieprzu.
Prawdopodobnie najlepsza kanapka na świecie

Informacje o Gofry z cukinią

  • Menu dnia z letnią sałatką i wytrawnymi goframi

    Menu dnia z letnią sałatką i wytrawnymi goframi

    udekoruj listkami bazylii.   Alternatywą dla tradycyjnych placków z cukinią mogą być gofry. Wyglądają pięknie i są pyszne. 250 g mąki 1 cukinia 250 g masła 4 jaka szczypta soli Rozpuść masło w rondelku. Cukinię zetrzyj na drobnej tarce i dobrze odciśnij z soku. Białka ze szczyptą soli ubij na

  • Przepis na gofry

    Przepis na gofry

    " (autor: Zuzanna Wiciejowska) Chrupiące gofry z bitą śmietaną i musem malinowym Przepis na gofry z cukinią Składniki: - 250 g mąki - 1 cukinia

  • Śniadanie bez pośpiechu

    Śniadanie bez pośpiechu

    słodkimi śniadaniami, w naszej bazie znajdziesz również przepisy na gofry z cukinią , wytrawne gofry kalafiorowe oraz gofry wytrawne z jajkiem w koszulce . Gofry idealne - przepis blogera 3 szklanki mąki 1 duża łyżeczka proszku do pieczenia ćwierć łyżeczki soli pół szklanki cukru 4 jajka 1,75

  • Cukiniowe cuda

    Cukiniowe cuda

    . Podawaj z ulubionym sosem, na przykład ziołowym lub czosnkowym. Gofry z cukinią 250 g mąki 1 cukinia 250 g masła 4 jaka szczypta soli Rozpuść masło w rondelku. Cukinię zetrzyj na drobnej tarce i dobrze odciśnij z soku. Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. W drugiej misce mikserem