Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tatar z polędwicy wołowej

Autor
A A A
  • Tatar z polędwicy wołowej

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Tatar z polędwicy wołowej - składniki:
Tatar z polędwicy wołowej - sposób przygotowania: Przygotuj mięso 3-4 dni wcześniej: jagody jałowca i tymianek utrzyj w moździerzu, następnie dodaj wiśniówki. Zalej polędwicę marynatą i odstaw do lodówki na 3-4 dni. Obracaj mięso rano i wieczorem. Przygotuj galaretkę: do rondelka wlej sok z cytryny i bulion. Zredukuj objętość o połowę, następnie dodaj żelatynę i mieszaj, aż się całkiem rozpuści. Na koniec dodaj odrobinę drobno posiekanej papryczki. Brytfankę wyłóż folią spożywczą, przelej do niej wywar i odstaw do schłodzenia. Przed podaniem posiekaj zamarynowaną polędwicę. Podawaj udekorowane jeżynami lub malinami, gałązką tymianku i żółtkiem przepiórczym.