Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwiczka z dzika z grillowanymi ziemniakami

Autor
A A A
  • Polędwiczka z dzika z grillowanymi ziemniakami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Polędwiczka z dzika z grillowanymi ziemniakami - składniki:
Polędwiczka z dzika z grillowanymi ziemniakami - sposób przygotowania: Dzień wcześniej zamarynuj polędwiczkę: natrzyj ją pieprzem, solą i ziołami, zalej czerwonym winem i odstaw na 24 godziny do lodówki. Następnego dnia usmaż mięso na 20 ml oliwy. Zdejmij z patelni i pokrój na ukos. Na pozostałej oliwie przesmaż obraną cebulę w całości, dodaj cukier i skarmelizuj, potem wlej wino i dodaj gałązkę tymianku. Redukuj płyn, aż powstanie gęsty sos. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Ugotowane przekrój na pół, natrzyj rozmarynem i usmaż na pozostałej oliwie na patelni grillowej. Polędwicę podawaj z karmelizowaną cebulą i grillowanymi plastrami ziemniaków.