Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwiczka z dzika z grillowanymi ziemniakami
Polędwiczka z dzika z grillowanymi ziemniakami - składniki:
Polędwiczka z dzika z grillowanymi ziemniakami - sposób przygotowania:
Dzień wcześniej zamarynuj polędwiczkę: natrzyj ją pieprzem, solą i ziołami, zalej czerwonym winem i odstaw na 24 godziny do lodówki.
Następnego dnia usmaż mięso na 20 ml oliwy. Zdejmij z patelni i pokrój na ukos.
Na pozostałej oliwie przesmaż obraną cebulę w całości, dodaj cukier i skarmelizuj, potem wlej wino i dodaj gałązkę tymianku. Redukuj płyn, aż powstanie gęsty sos.
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Ugotowane przekrój na pół, natrzyj rozmarynem i usmaż na pozostałej oliwie na patelni grillowej.
Polędwicę podawaj z karmelizowaną cebulą i grillowanymi plastrami ziemniaków.
- przepis dla 1 osoby
- 120 g polędwiczki z dzika
- 25 ml oliwy z oliwek
- 80 g czerwonej cebuli
- 50 g cukru
- 200 ml czerwonego wina
- 120 g ziemniaków w łupinach
- tymianek
- rozmaryn
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki