Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa rybna z pstrąga

Autor
A A A
  • Zupa rybna z pstrąga

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (6 głosów)

Zupa rybna z pstrąga - składniki:
Zupa rybna z pstrąga - sposób przygotowania: Pstrąga wyfiletuj . Pozostałe części ryby (łeb, kręgosłup i ogon) opłucz w zimnej wodzie, usuń skrzela, włóż do garnka z zimną wodą, dodaj sól, pieprz, liść laurowy i powoli gotuj około 30 minut. Po tym czasie wywar jest gotowy. Odcedź go. Warzywa obierz, oczyść i pokrój w zapałkę. Smaż je wraz z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym maśle klarowanym około 3 minuty i przełóż do odcedzonego wywaru. Filety pokrój w paski i również przełóż do wywaru. Całość gotuj jeszcze około 20 minut.