Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Placuszki z koprem włoskim
Placuszki z koprem włoskim - składniki:
Placuszki z koprem włoskim - sposób przygotowania:
Koper, zieloną natkę kopru i dymkę drobno posiekaj. Marchewkę zetrzyj na tarce, boczek pokrój w drobną kostkę. Wszystkie te składniki włóż do dużej miski.
Dodaj roztrzepane jajka, mąkę, proszek do pieczenia, ser ricotta, sól i wszystko wymieszaj.
Na dużej patelni rozgrzej olej, ciasto nakładaj łyżką, formując niewielkie placuszki i smaż z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć tłuszcz.
- 1 duża bulwa kopru włoskiego
- 3 dymki
- 1 marchewka
- 3 plasterki boczku
- 2 jajka
- 75 g sera ricotta
- 35 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- olej do smażenia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki