Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Żabnica w sosie z borowikami
Żabnica w sosie z borowikami - składniki:
Żabnica w sosie z borowikami - sposób przygotowania:
Z ryby ściągnij skórę i podziel na cztery porcje. Oczyszczone i umyte borowiki pokrój w plasterki.
Przełóż mięso na głęboką patelnię, dolej wody do wysokości połowy kawałków ryby, dodaj wino, czosnek pokrojony w plasterki, oliwę, pokrojoną natkę pietruszki i tymianek. Przykryj pokrywką i postaw na ogień. Duś (od momentu zagotowania) przez ok. 5 minut. Następnie dodaj grzyby i duś przez kolejne 7 minut.
Gotowe danie przełóż na talerz i udekoruj natką pietruszki.
- (Coda di rospo con funghi porcini)
- receptura dla 4 osób
- 1 kg świeżej ryby żabnicy
- 400 g świeżych borowików
- 50 ml wytrawnego białego wina
- 50 ml oliwy z oliwek extra vergine
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- świeży tymianek
- sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki