Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Żabnica w sosie z borowikami

Autor
A A A
  • Żabnica w sosie z borowikami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Żabnica w sosie z borowikami - składniki:
Żabnica w sosie z borowikami - sposób przygotowania: Z ryby ściągnij skórę i podziel na cztery porcje. Oczyszczone i umyte borowiki pokrój w plasterki. Przełóż mięso na głęboką patelnię, dolej wody do wysokości połowy kawałków ryby, dodaj wino, czosnek pokrojony w plasterki, oliwę, pokrojoną natkę pietruszki i tymianek. Przykryj pokrywką i postaw na ogień. Duś (od momentu zagotowania) przez ok. 5 minut. Następnie dodaj grzyby i duś przez kolejne 7 minut. Gotowe danie przełóż na talerz i udekoruj natką pietruszki.