Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa krem z papryki

Autor
A A A
  • Zupa krem z papryki

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 głosów)

Zupa krem z papryki - składniki:
Zupa krem z papryki - sposób przygotowania: Paprykę opiecz w rozgrzanym piekarniku, do momentu aż skórka będzie miała czarne plamy (obracaj paprykę w trakcie pieczenia). Upieczoną paprykę wystudź, a następnie obierz ze skórki. Do wysokiego rondla przełóż obraną paprykę, dodaj pomidory i całość zmiksuj. Dodaj bulion i zagotuj zupę. Dopraw do smaku solą i cukrem - dzięki cukrowi pozbędziesz się charakterystycznej dla papryki goryczki. Dodaj śmietankę - tyle, ile lubisz. Zupa jest również pyszna posypana pokruszonym kozim serem.

Informacje o Zupa krem z papryki

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Zupa-krem z czerwonej i żółtej papryki oraz pomidorów. Podawaj ją z grzankami lub kawałkami focacci. Zobacz przepis na zupę-krem z papryki . Amatrice, któremu danie to zawdzięcza swoją nazwę, to miejscowość leżąca na pograniczu regionu Lazio i Abruzzo. Spaghetti z Amatrice świetnie nadaje się na

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Prosta do przygotowania zupa z czerwonej i żółtej papryki. Przygotowana w zimowy dzień przypomni ci słoneczne lato. Zobacz przepis na zupę-krem z papryki Ta sałatka pozwoli Ci wykorzystać resztki mięsa z obiadu, np. pieczonego schabu, piersi indyka lub mięsa kurczaka. Do tego ryż, kawałki

  • Menu dnia z kotletem Cordon bleu

    Menu dnia z kotletem Cordon bleu

    Ta zupa nie tylko przywołuje aromat lata, ale też kusi pięknym czerwonym kolorem. Możesz podawać ją posypaną kozim serem. Zobacz przepis na zupę krem z papryki Blender AMICA BK3014 Blender BOTTI HB0102 Blender SENCOR SHB 4365 Porównaj ceny ? Sprawdź ceny

  • Kremowe menu z deserem dla ochłody

    Kremowe menu z deserem dla ochłody

    Kremowa zupa z pieczonej papryki wyśmienicie smakuje z chrupiącymi grzankami. Zamiast pomidorów z puszki warto wykorzystać świeże (najlepiej około 0,5 kg, obrane i posiekane w kostkę o boku 1 cm). Zupa krem z papryki 2 czerwone papryki 2 pomarańczowe lub żółte papryki 1 puszka (400 g

  • Proste i aromatyczne menu z ziołowym makaronem

    Proste i aromatyczne menu z ziołowym makaronem

    Tę zupę możesz podawać na przykład z dodatkiem pokruszonego koziego sera, wiórków parmezanu lub ziołowych grzanek. Zupa krem z papryki 2 czerwone papryki 2 pomarańczowe lub żółte papryki 1 puszka (400 g) pomidorów pelati bez skóry 1 szklanka bulionu sól cukier śmietanka 30-procentowa

  • Obiad z włoskim deserem

    Obiad z włoskim deserem

    Papryka nigdy nie smakuje tak dobrze, jak w sierpniu. Korzystaj z tego. Tę zupę możesz posypać pokruszonym kozim serem - komponuje się wyśmienicie. Zupa krem z papryki 2 czerwone papryki 2 pomarańczowe lub żółte papryki 1 puszka (400 g) pomidorów pelati bez skóry 1 szklanka bulionu sól

  • Menu dnia z pieczonym łososiem i warzywną zapiekanką

    Menu dnia z pieczonym łososiem i warzywną zapiekanką

    Zamiast śmietanki, do zupy można dodać gęsty, kremowy serek. Będzie doskonała z chrupiącymi grzankami z ulubionego chleba. Zupa krem z papryki 2 czerwone papryki 2 pomarańczowe lub żółte papryki 1 puszka (400 g) pomidorów pelati bez skóry 1 szklanka bulionu sól cukier śmietanka 30

  • Zupy kremy z sezonowych warzyw

    Zupy kremy z sezonowych warzyw

    Zupa krem z papryki pysznie smakuje w pikantnym wydaniu, z dodatkiem chili i soku z limonki. Jeśli jednak wolicie łagodniejsze smaki, po prostu pomińcie dodatek ostrej papryki. Krem z czerwonej papryki 6 czerwonych papryk 350-500 ml bulionu warzywnego 1 łyżka masła orzechowego kawałek (3 cm