Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Esencja z cielęciny z kołdunami

Autor
A A A
  • Esencja z cielęciny z kołdunami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Esencja z cielęciny z kołdunami - składniki:
Esencja z cielęciny z kołdunami - sposób przygotowania: Warzywa i łatę cielęcą zalej zimną wodą (1 i1/2 l) i gotuj na małym ogniu ok. 1 godziny. Wyjmij warzywa i gotuj mięso kolejne 3 godziny. Pół godziny przed końcem gotowania dodaj przyprawy (bez soli i pieprzu) i grasicę. Grasicę i mięso wyjmij. Grasicę obierz z błonek, a mięso posiekaj. Lekko ostudź, dodaj do tego orzechy, miękkie masło i koperek. Wymieszaj i dopraw. Z jajka, mąki i mleka zagnieć ciasto na kołduny. Rozwałkuj, wytnij niewielkie krążki i formuj kołduny z farszem. Esencję dopraw solą, pieprzem i gotuj w tym kołduny. Podaj posypaną posiekanym lubczykiem.