Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pierś perliczki faszerowana bundzem
Pierś perliczki faszerowana bundzem - składniki:
Pierś perliczki faszerowana bundzem - sposób przygotowania:
Perliczkę natnij i nafaszeruj serem. Pod skórę włóż po 2 listki szałwii. Dopraw i obsmaż na oleju. Wstaw do pieca rozgrzanego do 180 st. C na 15 minut.
Ugotowane ziemniaki pokrój w talarki i obsmaż na jasnobrązowy kolor. Dodaj pokrojony w kostkę boczek, a po minucie smażenia pokrojoną w piórka szalotkę. Smaż jeszcze chwilę, dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Piersi perliczki podaj na ziemniakach.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki