Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś perliczki faszerowana bundzem

Autor
A A A
  • Pierś perliczki faszerowana bundzem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pierś perliczki faszerowana bundzem - składniki:
Pierś perliczki faszerowana bundzem - sposób przygotowania: Perliczkę natnij i nafaszeruj serem. Pod skórę włóż po 2 listki szałwii. Dopraw i obsmaż na oleju. Wstaw do pieca rozgrzanego do 180 st. C na 15 minut. Ugotowane ziemniaki pokrój w talarki i obsmaż na jasnobrązowy kolor. Dodaj pokrojony w kostkę boczek, a po minucie smażenia pokrojoną w piórka szalotkę. Smaż jeszcze chwilę, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Piersi perliczki podaj na ziemniakach.