Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Feta zapiekana w piecu

Autor
A A A
  • Feta zapiekana w piecu

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Feta zapiekana w piecu - składniki:
Feta zapiekana w piecu - sposób przygotowania: Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek, a następnie ułóż warstwy: plaster fety, plaster pomidora, krążki cebuli, pokrojoną papryczkę i zieloną paprykę. Posyp oregano i skrop oliwą. Wstaw do pieca rozgrzanego do 180 st. C i zapiekaj przez 15 minut. Podawaj gorące jako przystawkę.
Przepis na prawdziwą pieczoną fetę prosto z Grecji [KUCHNIE ŚWIATA]

Informacje o Feta zapiekana w piecu

  • Grecka oliwa w dobrej cenie i... 5 produktów, które w tym tygodniu warto kupić w dyskontach

    Grecka oliwa w dobrej cenie i... 5 produktów, które w tym tygodniu warto kupić w dyskontach

    raczej kruchy. Cena sera: 6,66 zł za 200 g [Lidl, promocja trwa od 29 sierpnia] Do czego ta feta? Fot. Alina Gajdamowicz / Agencja Gazeta Oprócz sałatek (np. greckiej horiatiki ), feta doskonale nadaje się także do zapiekania (np. feta zapiekana w piecu - po przepis kliknij w zdjęcie

  • Feta na 9 sposobów

    Feta na 9 sposobów

    prawdziwej fety. W serkach "typu feta" jest zbyt dużo wody, która wypłynie w trakcie pieczenia. Feta zapiekana w piecu (Feta sto furno) Przepis dla 1-2 osób 200 g sera feta 1 plaster pomidora 1 ostra papryczka pepperoni - najlepiej Pepperoni Macedońskie 1 krążek zielonej papryki 3 krążki