Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z razowego chleba z majerankiem

Autor
A A A
  • Zupa z razowego chleba z majerankiem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Zupa z razowego chleba z majerankiem - składniki:
Zupa z razowego chleba z majerankiem - sposób przygotowania: Kości z listkiem laurowym zalej zimną wodą i gotuj przez 2 godziny, a następnie przecedź wywar. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Dodaj do wywaru wraz pokruszonymi grzybami. Gotuj na małym ogniu 30 min. Dodaj pokruszony chleb i całość zmiksuj na krem. Z mielonego mięsa, jajka oraz namoczonej w mleku i odciśniętej bułki wyrób masę, przypraw ją solą i pieprzem. Uformuj klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Przełóż je do wrzącej zupy i gotuj 5 min. Dopraw zupę solą, pieprzem i dużą ilością majeranku. Przed podaniem polej śmietaną.