Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Filety z flądry w panierce cebulowej

Autor
A A A
  • Filety z flądry w panierce cebulowej

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Filety z flądry w panierce cebulowej - składniki:
Filety z flądry w panierce cebulowej - sposób przygotowania: Pokrojone w drobną kostkę cebule połącz z bułką tartą, jajkami, musztardą oraz przyprawami. Dokładnie wymieszaj składniki tak, aby powstała konsystencja gęstego ciasta naleśnikowego (jeśli będzie za gęste, można je rozrobić odrobiną mleka). Filety flądry oczyść, umyj, podziel na porcje i obtocz w mące. Następnie zanurz w cieście i ułóż na wysmarowanej masłem blasze tak, aby się nie stykały. Na filety nałóż po łyżce ciasta tak, aby były pokryte jego grubą warstwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez ok. 15 min, aż się zrumienią.