Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś duszony z młodymi warzywami w sosie cytrynowym

Autor
A A A
  • Łosoś duszony z młodymi warzywami w sosie cytrynowym

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Łosoś duszony z młodymi warzywami w sosie cytrynowym - składniki:
Łosoś duszony z młodymi warzywami w sosie cytrynowym - sposób przygotowania: Warzywa oczyść, pokrój w grubą kostkę, przesmaż i zalej bulionem rybnym, dodając rozgniecioną trawę cytrynową, i duś. Kiedy będą już miękkie, dodaj odrobinę słodkiej śmietany i redukuj do momentu uzyskania zawiesistego sosu. Łososia pokrój w grubą kostkę, oprósz otartą skórką z cytryny, solą i pieprzem. Warzywa razem z łososiem przełóż do żaroodpornego naczynia, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 15 minut. Podawaj z grubo siekaną natką pietruszki i świeżo otartą skórką z wcześniej sparzonej cytryny.