Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chrupiące spaghetti Jamiego Olivera

Autor
A A A
  • Chrupiące spaghetti Jamiego Olivera

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Chrupiące spaghetti Jamiego Olivera - składniki:
Chrupiące spaghetti Jamiego Olivera - sposób przygotowania: Makaron ugotuj al dente, odcedź i przełóż z powrotem do garnka. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni, a następnie utłucz w moździerzu lub posiekaj na gruby proszek. Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skórki (specjalnym nożykiem można to zrobić bez wrzątku). Obrane pomidory pokrój w grubą kostkę. Czosnek obierz i utrzyj w moździerzu z odrobiną soli (jeśli nie masz moździerza, przeciśnij czosnek przez praskę i rozetrzyj z solą). Dodaj bazylię i utrzyj na pastę. Wymieszaj pastę z utłuczonymi migdałami. Do garnka z makaronem dodaj pastę bazyliowo-migdałową, posiekane pomidory, ser i 3-4 łyżki oliwy. Wszystko dokładnie wymieszaj i nakładaj na talerze.

Informacje o Chrupiące spaghetti Jamiego Olivera

  • Menu dnia z sernikiem w kwiatki

    malinowymi, czosnkiem, oliwą i parmezanem. Całość posyp prażonymi płatkami migdałowymi. Pycha! Przepis na chrupiące spaghetti Jamiego Olivera Coś słodkiego, łatwego do wykonania i wiosennego, jak całe dzisiejsze menu. Do dekoracji potrzebny będzie bez. Baldachy kwiatowe zbieramy, gdy zakwitną w pełni