Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łosoś z grilla na pęczaku
Łosoś z grilla na pęczaku - składniki:
Łosoś z grilla na pęczaku - sposób przygotowania:
Łososia posyp solą, pieprzem, listkami świeżej kolendry oraz otartą skórką z cytryny i odstaw na godzinę. Pęczak przepłucz i przesmaż na oleju wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Zalej bulionem warzywnym, zagotuj, przykryj garnek i odstaw w ciepłe miejsce, aby kasza się uprażyła. Jabłka obierz, wydrąż, pokrój w kostkę i przesmaż na miodzie, dodaj sok z 1 cytryny. Uprażone jabłka zmiksuj na gładką masę, dodaj jogurt naturalny i odciśnięty chrzan, wymieszaj. Pęczak dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem, dodaj odrobinę masła i świeżo posiekaną kolendrę. Przygotuj buraki: umyte, nieobrane buraki zawiń każdy osobno w folię aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C i piecz przez 1,5-2 godziny. Upieczone obierz ze skórki i pokrój w 0,5 cm plastry. Łososia grilluj ok. 6 minut.
Podawaj na plastrach upieczonych buraków z pęczakiem oraz sosem z prażonego jabłka i chrzanu.
Pęczotto patriotyczne z młodą kapustą i porem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki