Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Duet śledzi podlaskich

Autor
A A A
  • Duet śledzi podlaskich

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Duet śledzi podlaskich - składniki:
Duet śledzi podlaskich - sposób przygotowania: Połowę ilości śledzia pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z kaparami, pokrojoną w drobną kostkę białą cebulą i posiekanymi ziołami (zachowaj kilka gałązek do dekoracji). Dopraw świeżo mielonym pieprzem i olejem lnianym. Tak doprawiony tatar ułóż na grzance z chleba razowego posmarowanej chrzanem. Pokrojoną w piórka czerwoną cebulę zeszklij na klarowanym maśle, dodaj miód, cynamon, rozdrobnione goździki. Karmelizuj całość ok. 3 min, potem podlej winem i dalej duś. Konfiturę dopraw do smaku. Na konfiturze z czerwonej cebuli ułóż pozostały kawałek śledzia i udekoruj świeżymi ziołami.