Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z czereśni z lodami waniliowymi i prażonymi migdałami

Autor
A A A
  • Zupa z czereśni z lodami waniliowymi i prażonymi migdałami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Zupa z czereśni z lodami waniliowymi i prażonymi migdałami - składniki:
Zupa z czereśni z lodami waniliowymi i prażonymi migdałami - sposób przygotowania: Wydrylowane czereśnie ugotuj w wodzie z przyprawami i cukrem. Kiedy zmiękną przetrzyj przez sito i zagęść mąką ziemniaczaną. Migdały upraż na suchej patelni. Zupę z czereśni podawaj w misce, osobno podaj płatki migdałów z lodami. Udekoruj połówkami czereśni.

Informacje o Zupa z czereśni z lodami waniliowymi i prażonymi migdałami

  • Menu dnia na słodko z włoskim deserem

    Menu dnia na słodko z włoskim deserem

    Owocowa zupa to doskonały początek słodkiego menu. Zamiast lodów, możesz ją również podawać z odrobiną słodkiej śmietanki. Zupa z czereśni z lodami waniliowymi i prażonymi migdałami 200 g czereśni 400 ml wody 50 g cukru cynamon goździki 10 g mąki ziemniaczanej płatki migdałów lody waniliow

  • Co jeść w czerwcu?

    Co jeść w czerwcu?

    Rubinowe czereśnie to prawdziwy symbol początku lata. Łacińska nazwa czereśni (łac. Cerasus avium) pochodzi od antycznego miasta Cerasus, znajdującego się na terenie obecnej Turcji. Właśnie stąd Lukullus miał sprowadzić pierwsze okazy drzew czereśni do Europy. Czereśnie polecane są przy niedobor

  • Moc czereśni - dania nie tylko na słodko

    Moc czereśni - dania nie tylko na słodko

    Wyjątkowo letnia zupa owocowa. Ma piękny kolor i z pewnością będzie smakować najmłodszym. Zupa z czereśni z lodami waniliowymi i prażonymi migdałami 200 g czereśni 400 ml wody 50 g cukru cynamon goździki 10 g mąki ziemniaczanej płatki migdałów lody waniliowe kilka połówek czereśni do dek