Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Smażone kalmary
Smażone kalmary - składniki:
Smażone kalmary - sposób przygotowania:
Kalmary pokrój w pierścienie, obtocz w mące i smaż na głębokim oleju przez kilka minut. Wyłóż na talerz i dopraw solą. Podawaj na ciepło, dodając do każdej porcji ćwiartkę cytryny.
Kalmary po czarnogórsku w 5 minut
Informacje o Smażone kalmary
-
Kalmary smażone z warzywami
Kalmary najczęściej jadamy w postaci usmażonych na złoto, panierowanych krążków. Czasem kalmarowe pierścionki pojawiają się w paelli albo zupach z owoców morza. Tu proponujemy kalmary w azjatyckim stylu - smażone na woku z warzywami i sosem chili. Przed smażeniem, kalmary
-
Spacerem po salonie
na stoiskach kuszą stragany z porchettą - doprawionym czosnkiem, chili i koprem włoskim pieczonym prosiakiem podawanym w bułce, i przeróżne szybkie przekąski szykowane na żywo w dziale Street Food. Cudowne smażone kalmary z Wenecji, focaccia di Recco z płynnym serem, tabule z Libanu i flaki po
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki