Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Smażone kalmary

Autor
A A A
  • Smażone kalmary

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Smażone kalmary - składniki:
Smażone kalmary - sposób przygotowania: Kalmary pokrój w pierścienie, obtocz w mące i smaż na głębokim oleju przez kilka minut. Wyłóż na talerz i dopraw solą. Podawaj na ciepło, dodając do każdej porcji ćwiartkę cytryny.
Kalmary po czarnogórsku w 5 minut

Informacje o Smażone kalmary

  • Kalmary smażone z warzywami

    Kalmary smażone z warzywami

    Kalmary najczęściej jadamy w postaci usmażonych na złoto, panierowanych krążków. Czasem kalmarowe pierścionki pojawiają się w paelli albo zupach z owoców morza. Tu proponujemy kalmary w azjatyckim stylu - smażone na woku z warzywami i sosem chili. Przed smażeniem, kalmary

  • Spacerem po salonie

    na stoiskach kuszą stragany z porchettą - doprawionym czosnkiem, chili i koprem włoskim pieczonym prosiakiem podawanym w bułce, i przeróżne szybkie przekąski szykowane na żywo w dziale Street Food. Cudowne smażone kalmary z Wenecji, focaccia di Recco z płynnym serem, tabule z Libanu i flaki po