Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Marynowana perliczka z gruszkami
Marynowana perliczka z gruszkami - składniki:
Marynowana perliczka z gruszkami - sposób przygotowania:
Składniki marynaty do gruszek połącz ze sobą. Gruszki umyj, obierz, pokrój w ćwiartki, a następnie zamarynuj i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Składniki marynaty do mięsa połącz ze sobą. Perliczki umyj, oczyść, zamarynuj i odstaw do lodówki na 4-6 godzin.
Po tym czasie wstaw perliczki do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C i piecz przez godzinę. Po 40 minutach dodaj gruszki, ćwiartki cytryny i rozmaryn.
- Przepis dla 4 osób: 2 całe perliczki
- 4 gruszki
- marynata do gruszek: 4 łyżki miodu akacjowego
- 200 ml piwa
- 4 gałązki rozmarynu
- sól morska
- grubo mielony czarny pieprz
- szczypta imbiru
- marynata do mięsa: 6 łyżek oliwy z oliwek
- 4 gałązki świeżego tymianku
- 4 rozgniecione ząbki czosnku
- 100 ml miodu akacjowego
- sól morska
- grubo mielony czarny pieprz
Bez ściemy - ciasto z całymi gruszkami
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki