Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Marynowany rostbef argentyński

Autor
A A A
  • Marynowany rostbef argentyński

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Marynowany rostbef argentyński - składniki:
Marynowany rostbef argentyński - sposób przygotowania: Przygotuj mięso: składniki marynaty zmiksuj, dodaj ulubione przyprawy, a następnie natrzyj nią plastry rostbefu i odstaw do lodówki (im dłużej mięso pozostanie w marynacie, tym głębszy będzie jego efekt smakowy, może stać w lodówce nawet 12 godzin). Po tym czasie mięso usmaż na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej po ok. 3 minuty z każdej strony. Przygotuj sos winegret: musztardę, estragon i ocet estragonowy połącz i dokładnie zmiksuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Następnie, ubijając powoli, wlewaj oliwę. Gdy sos zacznie gęstnieć, wlej bulion i dodaj drobno posiekaną szalotkę. Przygotuj sałatkę: rukolę i porwaną sałatę lodową połącz z suszonymi pomidorami, kaparami, posiekaną bazylią i orzeszkami piniowymi. Przygotowany rostbef ułóż na talerzu i umieść na nim wcześniej przygotowaną sałatkę. Całość skrop sosem winegret, posyp świeżo tartym parmezanem i czarnym pieprzem.