Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kanapka z kurczakiem i żurawinami

Autor
A A A
  • Kanapka z kurczakiem i żurawinami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Kanapka z kurczakiem i żurawinami - składniki:
Kanapka z kurczakiem i żurawinami - sposób przygotowania: Filety z piersi kurczaka opłucz i osusz. Dopraw solą. Podgrzej łyżkę oliwy z oliwek i smaż filety przez 8-10 minut. Pozostałą ilość oleju zmieszaj z cukrem i pieprzem, a następnie skrop nim filety. Smaż przez kolejne 2-3 minuty. Pozostaw do ostygnięcia. Chleb tostowy delikatnie opiecz. Rukolę opłucz i podziel na kawałki. Sałatę lodową opłucz i pokrój. Żurawiny pokrój. Zmieszaj majonez, żurawiny i sos chili. Filety z piersi kurczaka pokrój. 4 kromki chleba posmaruj majonezem z żurawinami, a następnie nałóż rukolę i sałatę lodową. Filety umieść na sałacie i przykryj pozostałymi kromkami. Delikatnie ściśnij i przekrój kanapki po przekątnej na trójkąty.