Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kanapka z kurczakiem i żurawinami
Kanapka z kurczakiem i żurawinami - składniki:
Kanapka z kurczakiem i żurawinami - sposób przygotowania:
Filety z piersi kurczaka opłucz i osusz. Dopraw solą. Podgrzej łyżkę oliwy z oliwek i smaż filety przez 8-10 minut. Pozostałą ilość oleju zmieszaj z cukrem i pieprzem, a następnie skrop nim filety. Smaż przez kolejne 2-3 minuty. Pozostaw do ostygnięcia.
Chleb tostowy delikatnie opiecz. Rukolę opłucz i podziel na kawałki. Sałatę lodową opłucz i pokrój. Żurawiny pokrój. Zmieszaj majonez, żurawiny i sos chili.
Filety z piersi kurczaka pokrój. 4 kromki chleba posmaruj majonezem z żurawinami, a następnie nałóż rukolę i sałatę lodową. Filety umieść na sałacie i przykryj pozostałymi kromkami. Delikatnie ściśnij i przekrój kanapki po przekątnej na trójkąty.
- 300 g filetu z piersi kurczaka
- sól
- 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 1 łyżka stołowa brązowego cukru
- 1 łyżeczka mielonego pieprzu
- dodatkowo:
- 8 kromek chleba tostowego
- 1 pęczek rukoli
- 50 g sałaty lodowej
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka sosu chili
- 50 g suszonych żurawin
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki