Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Schab z sosem żurawinowo-musztardowym
Schab z sosem żurawinowo-musztardowym - składniki:
Schab z sosem żurawinowo-musztardowym - sposób przygotowania:
Schab natrzyj solą i pieprzem. Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż schab z obu stron. Następnie piecz w temperaturze 175 st. C (termoobieg: 155 st. C) przez 15-20 minut.
Pesto bazyliowe zmieszaj z sokiem z pomarańczy i musztardą. Dopraw solą i pieprzem. Żurawiny pokrój i dodaj do sosu.
Schab pokrój w plastry i polej sosem. Pomarańczę obierz, podziel na części usuwając białe skórki. Plastry schabu z kawałkami pomarańczy i liśćmi bazylii włóż do zamykanego pudełka, które można zabrać na piknik.
- 400 g schabu
- sól
- pieprz
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- sos:
- 2 łyżki stołowe pesto bazyliowego
- sok z 1 pomarańczy
- 1 łyżka stołowa musztardy Dijon
- sól
- pieprz
- 80 g suszonych żurawin
- 1 pomarańcza
- kilka liści bazylii
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki