Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Schab z sosem żurawinowo-musztardowym

Autor
A A A
  • Schab z sosem żurawinowo-musztardowym

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Schab z sosem żurawinowo-musztardowym - składniki:
Schab z sosem żurawinowo-musztardowym - sposób przygotowania: Schab natrzyj solą i pieprzem. Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż schab z obu stron. Następnie piecz w temperaturze 175 st. C (termoobieg: 155 st. C) przez 15-20 minut. Pesto bazyliowe zmieszaj z sokiem z pomarańczy i musztardą. Dopraw solą i pieprzem. Żurawiny pokrój i dodaj do sosu. Schab pokrój w plastry i polej sosem. Pomarańczę obierz, podziel na części usuwając białe skórki. Plastry schabu z kawałkami pomarańczy i liśćmi bazylii włóż do zamykanego pudełka, które można zabrać na piknik.