Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tagliatelle z cukinii z krewetkami

Autor
A A A
  • Tagliatelle z cukinii z krewetkami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Tagliatelle z cukinii z krewetkami - składniki:
Tagliatelle z cukinii z krewetkami - sposób przygotowania: Cukinię umyj, osusz i pokrój wzdłuż na cienkie plastry, które następnie pokrój w paski, by przypominały makaron tagliatelle (wstążki). Gotowe tagliatelle wrzuć do wrzącej osolonej wody i gotuj przez 2-3 minuty. Krewetki oczyść i smaż na klarowanym maśle przez około 2-3 minuty z każdej strony. Następnie dopraw solą i pieprzem. Ugotowane tagliatelle z cukinii przełóż na patelnię z rozgrzanym masłem, dodaj ser, drobno posiekaną miętę i szybko smaż, aż ser się rozpuści. Podawaj z krewetkami.
Krewetki w kokosowej panierce

Informacje o Tagliatelle z cukinii z krewetkami

  • Cukiniowe cuda

    Cukiniowe cuda

    dodatkiem krewetek będzie doskonałe jako lekka i elegancka kolacja. Podawaj z lampką białego wina. Tagliatelle z cukinii z krewetkami 1 mała cukinia 2 łyżki masła sklarowanego 10 oczyszczonych krewetek 16/20 100 g sera gorgonzola świeża mięta sól pieprz Cukinię umyj, osusz i pokrój wzdłuż na