Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z jagnięciną

Autor
A A A
  • Zupa z jagnięciną

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Zupa z jagnięciną - składniki:
Zupa z jagnięciną - sposób przygotowania: Dzień wcześniej namocz fasolę. Warzywa obierz i pokrój. Cebulę podduś na odrobinie tłuszczu wraz z pokrojonym boczkiem. Dodaj obrane i pokrojone mięso jagnięce, fasolę i zalej wodą (dla lepszego smaku możesz wykorzystać podczas gotowania kostkę jagnięcą). Gotuj do momentu, gdy mięso i fasola będą półtwarde - wówczas dołóż warzywa, przyprawy, zioła i gotuj dalej do miękkości. Zupa powinna być gęsta i aromatyczna. Podawaj z tostem z wiejskiego chleba z czosnkiem lub ze smalcem jagnięcym.

Informacje o Zupa z jagnięciną

  • Majówka i Grecka Wielkanoc, czyli Grecka Wyprawa Kulinarna z Kubą Korczakiem

    Majówka i Grecka Wielkanoc, czyli Grecka Wyprawa Kulinarna z Kubą Korczakiem

    :degustacja dań wielkanocnych: Tsoureki - tradycyjne świąteczne pieczywo z dodatkiem oryginalnych, unikatowych greckich przypraw takich jak mahlab (pestki greckich wiśni) i mastyks (żywica pistacji kleistej) Taramosalata - postna pasta z ikry Mayiritsa - tradycyjna wielkanocna zupa z jagnięciną i cytryną

  • Sherry i tapas

    . Wytrawne sherry oloroso lub amontillado są bardziej złożone, ciemne, głębokie. Tłuste krokiety o smaku suszonej szynki, czerwona zupa czosnkowa, jagnięcina z kuminem i słodką papryką - mocne przyprawy siłują się z intensywnym winem. Jest remis, równowaga - o to chodzi, gdy dobieramy wino i potrawy. Sherry