Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś kurczaka w panierce z kolendrą

Autor
A A A
  • Pierś kurczaka w panierce z kolendrą

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pierś kurczaka w panierce z kolendrą - składniki:
Pierś kurczaka w panierce z kolendrą - sposób przygotowania: Przygotuj panierkę mokrą: do rozmąconych jajek dodaj śmietanę, 170 g mąki, posiekane listki kolendry, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko dokładnie. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego. Oczyszczone filety pokrój w długie plastry o grubości 2 cm. Obtocz je w pozostałej mące (panierce osuszającej) i zanurz w cieście (panierce mokrej). Następnie smaż w głębokim tłuszczu, na oleju słonecznikowym rozgrzanym do 180 st. C, aż panierka się zrumieni. Przygotuj salsę: pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skóry, usuń pestki, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Dodaj posiekane cebulę i czosnek, sok z limonki i posiekaną papryczkę chili bez pestek. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Kurczaka podawaj z ostrą salsą pomidorową.