Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pierś kurczaka w panierce z kolendrą
Pierś kurczaka w panierce z kolendrą - składniki:
Pierś kurczaka w panierce z kolendrą - sposób przygotowania:
Przygotuj panierkę mokrą: do rozmąconych jajek dodaj śmietanę, 170 g mąki, posiekane listki kolendry, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko dokładnie. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.
Oczyszczone filety pokrój w długie plastry o grubości 2 cm. Obtocz je w pozostałej mące (panierce osuszającej) i zanurz w cieście (panierce mokrej). Następnie smaż w głębokim tłuszczu, na oleju słonecznikowym rozgrzanym do 180 st. C, aż panierka się zrumieni.
Przygotuj salsę: pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skóry, usuń pestki, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Dodaj posiekane cebulę i czosnek, sok z limonki i posiekaną papryczkę chili bez pestek. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Kurczaka podawaj z ostrą salsą pomidorową.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki