Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Panierowane polędwiczki wieprzowe z szynką i oscypkiem

Autor
A A A
  • Panierowane polędwiczki wieprzowe z szynką i oscypkiem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Panierowane polędwiczki wieprzowe z szynką i oscypkiem - składniki:
Panierowane polędwiczki wieprzowe z szynką i oscypkiem - sposób przygotowania: Oczyszczoną polędwiczkę wieprzową zamarynuj przez 6 godzin w rozmarynie, soli i młotkowanym czarnym pieprzu. Następnie podsmaż na połowie oleju z każdej strony. Na plastrach szynki szwarcwaldzkiej ułóż plastry cienko pokrojonego oscypka, następnie polędwiczkę i ostrożnie zawiń. Zapanieruj całość najpierw w mące, potem roztrzepanych jajkach, a na koniec w panierce gruboziarnistej. Obsmaż mięso na patelni na pozostałym oleju i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 130 st. C. Piecz, aż termosonda wbita w mięso pokaże 74 st. C (około 20 minut). Przygotuj melona: obierz go i pokrój w kostkę. Miód skarmelizuj na patelni, dodaj sok z pomarańczy, a następnie kawałki melona. Smaż 2 minuty, dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotową polędwiczkę podawaj z karmelizowanym melonem.