Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krem z brokułów z porem i tymiankiem
Krem z brokułów z porem i tymiankiem - składniki:
Krem z brokułów z porem i tymiankiem - sposób przygotowania:
Obierz i umyj dokładnie brokuł i pory. Brokuła podziel na różyczki, a z porów odetnij ciemnozieloną część, pozostałą białą i jasnozieloną pokrój w plasterki.
W dużym głębokim rondlu rozpuść masło, dodaj pora oraz tymianek i smaż, aż por zmięknie (7-8 minut). Odłóż 2 łyżki uduszonych porów, a do rondla dołóż brokuła i wlej 3/4 objętości bulionu. Gotuj na mniejszym ogniu 8-10 minut. Po tym czasie zupę ostrożnie zmiksuj na krem, dodając więcej bulionu, jeśli jest za gęsta. Dopraw solą i pieprzem.
Przelej do miseczek i każdą udekoruj odłożonym duszonym porem.
Informacje o Krem z brokułów z porem i tymiankiem
-
Niepozorny zestaw z rozkosznym deserem
Jest wiele rodzajów tej włoskiej przekąski, jednak zawsze podstawą jest grzanka, oliwa i roztarty czosnek. U nas sycąca wersja z fasolą, szynką parmeńską i botwinką. Bruschetta z białą fasolą i mozzarellą 1 puszka białej fasoli w zalewie naturalnej 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z c
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki