Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kanapki z serem i grillowanymi warzywami

Autor
A A A
  • Kanapki z serem i grillowanymi warzywami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Kanapki z serem i grillowanymi warzywami - składniki:
Kanapki z serem i grillowanymi warzywami - sposób przygotowania: Ugrilluj warzywa: Bakłażana pokrój w 0,5-cm plasterki i przełóż do osolonej wody na 10 minut. Wyjmij, opłucz i osusz. Papryki przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Pieczarki oczyść i usuń trzonki. Warzywa skrop oliwą i ugrilluj na patelni grillowej. Oprósz solą i pieprzem, skrop octem balsamicznym. Z pieczywa przygotuj tosty lub grzanki i posmaruj grubo kozim serem. Na połowie kromek poukładaj warzywa i listki bazylii, przykryj pozostałymi czterema tostami.