Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Keczup domowy
Keczup domowy - składniki:
Keczup domowy - sposób przygotowania:
Składniki na 2 słoiki o pojemności 1l
czas przygotowania: około 1 godziny
Przygotuj pomidory: zalej je wrzątkiem, po chwili obierz ze skóry i przetnij. Sok i pestki przełóż do garnka. Nasady ogonków usuń, czysty miąższ zmiksuj.
Cebulę obierz i grubo pokrój. Marchew obierz i pokrój w plastry. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Warzywa, przyprawy, włóż do garnka z sokiem i pestkami, a następnie zagotuj, mieszając. Gotuj do miękkości ok. 40 minut. Ugotowane warzywa przetrzyj przez sito i dodaj do zmiksowanego miąższu. Przypraw sokiem wyciśniętym z cytryny, sosem sojowym, sosem Worcester oraz cukrem. Przełóż do słoików.
Keczup można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Keczup z cukinii - serio, serio!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki