Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Keczup domowy

Autor
A A A
  • Keczup domowy

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Keczup domowy - składniki:
Keczup domowy - sposób przygotowania: Składniki na 2 słoiki o pojemności 1l czas przygotowania: około 1 godziny Przygotuj pomidory: zalej je wrzątkiem, po chwili obierz ze skóry i przetnij. Sok i pestki przełóż do garnka. Nasady ogonków usuń, czysty miąższ zmiksuj. Cebulę obierz i grubo pokrój. Marchew obierz i pokrój w plastry. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. Warzywa, przyprawy, włóż do garnka z sokiem i pestkami, a następnie zagotuj, mieszając. Gotuj do miękkości ok. 40 minut. Ugotowane warzywa przetrzyj przez sito i dodaj do zmiksowanego miąższu. Przypraw sokiem wyciśniętym z cytryny, sosem sojowym, sosem Worcester oraz cukrem. Przełóż do słoików. Keczup można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Keczup z cukinii - serio, serio!