Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Galaretka z pigwy
Galaretka z pigwy - składniki:
Galaretka z pigwy - sposób przygotowania:
Składniki na 4-5 niedużych słoików
czas przygotowania: ok. 2-3 godziny
Pigwę umyj, pokrój na cząstki, zalej zimną wodą, tak by lekko przykryła owoce. Powoli gotuj około 30 minut, aż otrzymasz wywar (pigwa nie może się rozpadać).
Owoce odcedź i na każdy 1 litr wywaru dodaj 1/2 kg cukru. Wymieszaj i gotuj, aż syrop zgęstnieje i nabierze koloru od żółtego do łososiowo-różowego. Gorący płyn przełóż do słoiczków i zakręć.
Z owoców możesz zrobić dżem. Galaretkę przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu maksymalnie przez 2 lata.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki