Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Roladki z kaszy z sosem pomidorowo-kaparowym

Autor
A A A
  • Roladki z kaszy z sosem pomidorowo-kaparowym

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Roladki z kaszy z sosem pomidorowo-kaparowym - składniki:
Roladki z kaszy z sosem pomidorowo-kaparowym - sposób przygotowania: Przepis dla 4 osób Przygotuj farsz: grzyby oczyść (rozmroź, jeśli używasz mrożonych), pokrój w drobną kostkę i przesmaż na maśle. Suszone pomidory drobno pokrój. 50 ml octu wymieszaj z 200 ml wody i cukrem. Kaszę opłucz trzy razy w zimnej wodzie, zalej 600 ml zimnej wody, ugotuj na sypko, zalej roztworem z octu, przykryj i odstaw na 10 minut. Następnie dodaj do niej grzyby, suszone pomidory, zioła, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Gotowy farsz rozłóż na płatach nori, zawiń w rulon, lekko skrop octem ryżowym i odstaw. Przygotuj sos: pomidory sparz, obierz ze skórki, oczyść z pestek i pokrój w bardzo drobną kostkę. Następnie dodaj majonez i kapary. Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Roladki pokrój i podawaj na sosie.