Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ziemniaki po szwajcarsku
Ziemniaki po szwajcarsku - składniki:
Ziemniaki po szwajcarsku - sposób przygotowania:
Mleko wlej do garnka, dodaj sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową i zagotuj. Następnie dodaj ziemniaki oraz makaron i gotuj do momentu, aż będą miękkie. Na koniec dodaj starty żółty ser, wymieszaj i przelewaj do małych miseczek. Udekoruj podsmażoną na złoty kolor cebulką.
- 400 ml mleka
- 400 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
- 400 g makaronu penne
- 120 g startego sera żółtego
- 1 pokrojona w plastry cebula
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Pyszne ziemniaczki w skorupkach
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki