Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z kapustą pekińską i klopsikami wieprzowymi

Autor
A A A
  • Zupa z kapustą pekińską i klopsikami wieprzowymi

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Zupa z kapustą pekińską i klopsikami wieprzowymi - składniki:
Zupa z kapustą pekińską i klopsikami wieprzowymi - sposób przygotowania: Makaron zalej gorącą wodą, odstaw na 10 minut, a następnie odsącz. Kapustę pokrój w grube paski. Liście, łodyżki i korzenie kolendry drobno posiekaj. Czosnek, korzenie kolendry, sól i pieprz zmiksuj w blenderze na pastę. Mięso dopraw solą i pieprzem. W garnku zagotuj litr wody, dolej bulion i przygotowaną pastę. Z mięsa ulep klopsiki, po czym wrzucaj je do wrzącej zupy. Po 3 minutach dodaj przyprawę warzywną, kapustę, makaron, sos rybny i gotuj całość jeszcze około 2 minut. Dopraw pieprzem i listkami kolendry. Rada: Jeśli nie masz korzeni kolendry, dodaj więcej posiekanych listków

Informacje o Zupa z kapustą pekińską i klopsikami wieprzowymi

  • Solidne zupy z mięsem - w sam raz na jesień!

    Solidne zupy z mięsem - w sam raz na jesień!

    wieprzowego. Pamiętaj, żeby solidnie przyprawić zupę - najważniejsze są: kolendra, czosnek i sos rybny. Zupa z kapustą pekińską i klopsikami wieprzowymi 100 g makaronu ryżowego 4 liście kapusty pekińskiej 2 gałązki kolendry z korzeniem 3 ząbki czosnku świeży pieprz tłuczony w moździerzu sól 300 g mielonego

  • Z kapustą i z kapusty

    Z kapustą i z kapusty

    suszonych grzybów, wymieszanym z łyżką mąki i śmietany. Autor: Maria Szkop Aby uzupełnić smak i aromat tej zupy, możesz dodać do niej na przykład nieco posiekanego koperku. Wypróbuj również nasz przepis na zupę z kapustą pekińską i klopsikami wieprzowymi . Zupa kurpiowska 1 główka białej kapusty

  • 9 razy mięso mielone

    9 razy mięso mielone

    podawać osobno lub jako dodatek do zupy (zobacz przepis na zupę z kapustą pekińska i klopsikami wieprzowymi ) czy też risotto (patrz: risotto z cukinią i klopsikami ). Klopsiki szwedzkie z sosem koperkowym 650 g mielonej wołowiny 500 g mielonej wieprzowiny 1 duża posiekana cebula 2/3 szklanki