Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron z wieprzowiną i warzywami
Makaron z wieprzowiną i warzywami - składniki:
Makaron z wieprzowiną i warzywami - sposób przygotowania:
Makaron zalej letnią wodą, pozostaw na noc, a potem odsącz. Zmiksuj przecier, sos rybny, sos chili, sok z limonki oraz cukier i odstaw na godzinę. Na dużej patelni typu wok, rozgrzej cztery łyżki oliwy. Z jednej strony smaż około 2 minut wieprzowinę, a obok dodaj po jednej minucie roztrzepane jajka i poczekaj aż się zetną. Po 2 minutach dodaj czosnek oraz posiekaną papryczkę chili i wymieszaj wszystko. Następnie dorzuć makaron, cebulę, wszystko zalej sosem i bardzo dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj kiełki, jeszcze raz zamieszaj i posyp posiekanymi orzeszkami nerkowca.
- 200 g makaronu ryżowego
- 1/4 szklanki przecieru pomidorowego
- 1/4 szklanki sosu rybnego
- 1/2 łyżeczki sosu chili
- 1/4 szklanki soku z limonki
- 2-3 łyżki brązowego cukru
- 4 łyżki oliwy
- 150 g wieprzowiny pokrojonej w niewielkie plastry
- 1 jajko (roztrzepane)
- 2 ząbki posiekanego czosnku
- 1 papryczka chili
- 1 grubo siekana cebula
- 3 łyżki kiełków fasoli mung
- 3 łyżki posiekanych orzechów nerkowca
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki