Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem z raków z kawiorem z łososia

Autor
A A A
  • Krem z raków z kawiorem z łososia

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Krem z raków z kawiorem z łososia - składniki:
Krem z raków z kawiorem z łososia - sposób przygotowania: przepis na 6 porcji Z raków wyjmij i obierz szyjki. Skorupy, szczypce i głowy zmiel szarpakiem. W rondlu zeszklij na maśle cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy i zmielone raki. Upraż wszystko i zdeglasuj winem (dodaj wino i je odparuj). Całość zalej bulionem rybnym i gotuj na wolnym ogniu około 2 godzin. Po tym czasie przecedź wszystko przez gazę, do płynu dodaj pieczywo tostowe i gotuj go kolejne 10 minut. Następnie płyn oraz odcedzone wcześniej produkty zmiksuj blenderem ręcznym na gładki krem, dopraw. Śmietanę ubij, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj delikatnie z zupą. Na dnie talerza układaj szyjki rakowe i zalewaj je kremem. Zupę podawaj z opieczonymi w piekarniku kromkami bagietki posmarowanymi kwaśną śmietaną z dodatkiem kawioru.