Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierożki czekoladowe z jagodami

Autor
A A A
  • Pierożki czekoladowe z jagodami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Pierożki czekoladowe z jagodami - składniki:
Pierożki czekoladowe z jagodami - sposób przygotowania: przepis na 6 porcji Przygotuj farsz: owoce wymieszaj z pokruszoną czekoladą, cukrem waniliowym, miodem i miętą. Przygotuj ciasto: mąkę wymieszaj z kakao, dodaj szczyptę soli i jajko. Ponownie wymieszaj i dodaj mleka do otrzymania odpowiedniej gęstości - dodaj go tyle, aby otrzymać elastyczne ciasto. Następnie cienko je rozwałkuj i wykrój krążki. Na krążki nakładaj owoce z czekoladą i sklejaj pierożki. Ugotuj je we wrzącej wodzie, odcedź i podawaj z sosem z białej czekolady.