Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem z dyni z sałatką szpinakową

Autor
A A A
  • Krem z dyni z sałatką szpinakową

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Krem z dyni z sałatką szpinakową - składniki:
Krem z dyni z sałatką szpinakową - sposób przygotowania: przepis na 6 porcji Przygotuj krem z dyni: w folię aluminiową zawiń kawałki dyni wymieszane z kawałkami masła i plastrami obranego imbiru. Przełóż na blachę i wstaw do pieca rozgrzanego do 220 st. C. Piecz około 40 minut. Upieczoną dynię dodaj do bulionu, całość zagotuj, a następnie zmiksuj na gładki krem. Krem dopraw, dodaj serek mascarpone i raz jeszcze zmiksuj. Przygotuj sałatkę: szalotkę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj pokrojone w drobne kawałki kurki i obsmaż. Dopraw i wymieszaj z pokrojonym w julienne (zapałki) szpinakiem i pestkami dyni. Nalej zupę do talerzy, a na wierzch wyłóż sałatkę z kurek i szpinaku. Wierzch zupy skrop olejem z pestek dyni.
Zwiastun jesieni: krem z dyni

Informacje o Krem z dyni z sałatką szpinakową

  • Kremowe zupy z charakterem

    Kremowe zupy z charakterem

    stosunkowo mało słodkim miąższu. Krem z dyni z sałatką szpinakową 1 kg świeżej dyni bez pestek i skóry 100 g masła 2 i 1/2 cm świeżego imbiru 3/4 litra bulionu drobiowego 300 g serka mascarpone Sałatka: 500 g mrożonych kurek 2 szalotki 50 g liści młodego szpinaku 6 łyżek uprażonych pestek z dyni

  • Zimowa kuchnia pachnie przyprawami

    Zimowa kuchnia pachnie przyprawami

    . Ostrym nożem odetnij flan od brzegów foremek i wyłóż na talerzyki Dodawaj go do herbaty, grzańca, kurczaka, zupy... i do wszystkiego, co Ci przyjdzie do głowy! Imbir zaostrza smak, poprawia krążenie (rozgrzewa!), wzmacnia odporność. Krem z dyni z sałatką szpinakową 1 kg świeżej dyni bez pestek i