Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Naleśnik z kremowym serkiem i bakaliami

Autor
A A A
  • Naleśnik z kremowym serkiem i bakaliami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Naleśnik z kremowym serkiem i bakaliami - składniki:
Naleśnik z kremowym serkiem i bakaliami - sposób przygotowania: przepis na 6 porcji Przygotuj naleśniki: składniki wymieszaj ze sobą, by powstało ciasto naleśnikowe, i odstaw je na pół godziny do lodówki. Po tym czasie usmaż cienkie naleśniki (bez dodatku tłuszczu). Przygotuj farsz: twaróg zmiksuj blenderem na gładką masę, dodaj wanilię, startą skórkę pomarańczy, bakalie, cukier i żółtka. Rozgrzej wódkę i rozpuść w niej odciśniętą żelatynę. Płynną żelatynę wymieszaj z masą serową i odstaw do lekkiego stężenia. Masę serową nakładaj na naleśniki i zawijaj roladki. Gotowe naleśniki ściśnij folią spożywczą i odstaw do lodówki do stężenia na kolejną godzinę. Po tym czasie pokrój naleśniki w krótkie walce i podawaj z lodami orzechowymi na sosie czekoladowym.