Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasteczka cynamonowo-migdałowe

Autor
A A A
  • Ciasteczka cynamonowo-migdałowe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Ciasteczka cynamonowo-migdałowe - składniki:
Ciasteczka cynamonowo-migdałowe - sposób przygotowania: przepis na 20 szt. Białka ubij na sztywną pianę, dodając cukier puder, cynamon i sól. Odłóż 1/3 masy białkowej do osobnego naczynia. Do pozostałej masy dodaj zmielone migdały. Blachę posmaruj masłem i nakładaj na nią masę, używając łyżki oprószonej cukrem pudrem. Odłożoną masę białkową włóż do szprycy i wyciskaj paseczek na wierzchu każdego ciasteczka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz około 20 minut na dolnej półce, zaglądając pod koniec pieczenia. Po wystudzeniu, każde ciasteczko posyp szczyptą cynamonu.