Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kotlety ze świeżych grzybów

Autor
A A A
  • Kotlety ze świeżych grzybów

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Kotlety ze świeżych grzybów - składniki:
Kotlety ze świeżych grzybów - sposób przygotowania: Przepis dla 4 osób Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na lekko złoty kolor na części oleju. Bułkę namocz w mleku, po czym dokładnie odciśnij. Grzyby oczyść, umyj, wymieszaj z cebulą i bułką. Całość zmiel w maszynce do mielenia na drobnym oczku. Do masy dodaj żółtka oraz ubite na sztywną pianę białka. Dopraw solą i pieprzem. Formuj kotlety, obtaczaj je tartą bułką i smaż z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Podawaj z pieczonymi ziemniakami, kaszą, makaronem lub kluskami. Możesz udekorować je mieszanką ziół lub różnokolorowych sałat.