Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierogi z sandaczem

Autor
A A A
  • Pierogi z sandaczem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pierogi z sandaczem - składniki:
Pierogi z sandaczem - sposób przygotowania: Przygotuj farsz: włoszczyznę obierz, umyj, pokrój, wrzuć do garnka, zalej 2 litrami wody, winem, dodaj przyprawy, i gotuj 30 min na małym ogniu. Po tym czasie odcedź warzywa (możesz je użyć do przygotowania sałatki jarzynowej), a do wywaru włóż umyte i oczyszczone ze skóry filety. Podgrzewaj rybę około 30 minut, a następnie wyjmij ją, osusz, posiekaj i wymieszaj z posiekaną i podsmażoną na maśle cebulą. Gotowy farsz dopraw solą i pieprzem. Przygotuj ciasto: na stolnicę przesiej mąkę. W środku zrób zagłębienie, dodaj żółtka, olej, i powoli dolewaj ciepłą wodę. Wyrabiaj ciasto, a gdy będzie elastyczne, cienko je rozwałkuj i wykrój szklanką krążki. Na krążki nakładaj porcję farszu i starannie zlepiaj brzegi ciasta, formując pierogi. W garnku zagotuj lekko osoloną wodę. Pierogi wrzucaj partiami na wrzątek, całość zamieszaj delikatnie drewnianą łyżką. Gdy wypłyną na wierzch, gotuj jeszcze około 2 minut, a następnie wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj polane rozpuszczonym masłem.
Sandacz z kurkami, bobem i palonym masłem [Gotuj z Melanią]