Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wędzony sandacz w boczku i ziołach

Autor
A A A
  • Wędzony sandacz w boczku i ziołach

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Wędzony sandacz w boczku i ziołach - składniki:
Wędzony sandacz w boczku i ziołach - sposób przygotowania: Przepis dla 4 osób Czas przygotowania ok. 20 min Filety z sandacza owiń w plastry boczku. Patelnię, najlepiej żeliwną, rozgrzej na ogniu lub w piecu. Następnie dołóż gałązki rozmarynu i tymianku, aby pokryły dno patelni. Na ziołach ułóż sandacza i szczelnie przykryj pokrywką lub folią aluminiową. Wędź przez 10 min. Jeśli używasz pieca, rozgrzej go do temp. 160 st. C. Przygotuj konfiturę: w garnku roztop masło, wrzuć obrane i pokrojone jabłka, cebulę i rozciętą wzdłuż laskę wanilii wraz z nasionami. Duś na małym ogniu około 8 min. Uwędzoną rybę podawaj z konfiturą z jabłek.
Sandacz z kurkami, bobem i palonym masłem [Gotuj z Melanią]