Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto filo z musem waniliowym i jeżynami

Autor
A A A
  • Ciasto filo z musem waniliowym i jeżynami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Ciasto filo z musem waniliowym i jeżynami - składniki:
Ciasto filo z musem waniliowym i jeżynami - sposób przygotowania: Przepis dla 4 osób Czas przygotowania 30 min Z ciasta filo wytnij kwadraty o boku 5 x 5 cm, ułóż na blaszce, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C i piecz przez 2 min. Żółtka utrzyj z cukrem na gładką masę. Śmietankę zagotuj z przeciętą wzdłuż laską wanilii i zalej nią utarte żółtka. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki, by wystygło. Gdy mus stężeje, przekładaj go na przemian z ciastem. Udekoruj świeżymi jeżynami i gałką lodów waniliowych.

Informacje o Ciasto filo z musem waniliowym i jeżynami

  • Ciasto filo - kruche i pyszne!

    Ciasto filo - kruche i pyszne!

    . 20 g cukru 1 laska wanilii 200 g jeżyn 160 g lodów waniliowych (po 40 g na porcję) Ciasto filo z musem waniliowym i jeżynami - sposób przygotowania: Przepis dla 4 osób Czas przygotowania 30 min Z ciasta filo wytnij kwadraty o boku 5 x 5 cm, ułóż na blaszce, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160