Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pikantny krem z ziemniaków i czerwonej fasoli z mozzarellą

Autor
A A A
  • Pikantny krem z ziemniaków i czerwonej fasoli z mozzarellą

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Pikantny krem z ziemniaków i czerwonej fasoli z mozzarellą - składniki:
Pikantny krem z ziemniaków i czerwonej fasoli z mozzarellą - sposób przygotowania: Przepis dla 4 osób Czas przygotowania 10 min Do zimnego wywaru wrzuć ziemniaki, odsączoną fasolę, posiekaną papryczkę chilli i kolendrę. Wszystko zmiksuj, dopraw solą i pieprzem, a następnie zagotuj i przelej do żaroodpornych bulionówek. Posyp pokrojoną w drobną kostkę mozzarellą, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C i piecz przez 5 min.

Informacje o Pikantny krem z ziemniaków i czerwonej fasoli z mozzarellą

  • Menu dnia po włosku

    Menu dnia po włosku

    Mocny początek obiadu. Na cześć gorącej Italii! Do przepisu można użyć ziemniaków z obiadu poprzedniego dnia. Potrzebujemy też fasoli z puszki. Czas przygotowania: 10 minut! Pikantny krem z ziemniaków i czerwonej fasoli z mozzarellą 200 g ugotowanych ziemniaków 100 g czerwonej fasoli (z puszki) 1

  • Kremowe zupy z charakterem

    Kremowe zupy z charakterem

    Prosty i pyszny sposób na modyfikację klasycznej "pomidorówki" to podanie jej z podsmażonym na złoto kalafiorem. Zamiast niego możesz także użyć brokułu, odrobiny smakowego serka czy zielonego pesto. Krem pomidorowy z kalafiorem (na podstawie przepisu E.E. Browna) oliwa posiekana cebu