Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rosół z kaczki z kluseczkami

Autor
A A A
  • Rosół z kaczki z kluseczkami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Rosół z kaczki z kluseczkami - składniki:
Rosół z kaczki z kluseczkami - sposób przygotowania: Przepis dla 4 osób Czas przygotowania 45 min Do garnka nalej 1 litr wody, włóż umyte i obrane warzywa i oczyszczoną pierś kaczki, następnie dopraw solą i pieprzem. Gotuj na wolnym ogniu 45 min. Gotowy rosół odcedź przez drobne sito. Z 30 ml wody, mąki i kolendry wyrób płynne ciasto w misce. Zagotuj w garnku wodę. Za pomocą łyżki ściągaj z miski do wrzątku małe kluseczki. Gotuj, aż wypłyną na wierzch. Kaczkę pokrój w plastry, wyłóż na talerze, dodaj kluseczki i zalej rosołem.
Jak uratować zbyt tłusty rosół?